نامزد پیروز انتخابات

ساخت وبلاگ

 

شماره :10866 سه شنبه 19 اردیبهشت 1396

صفحه خبر: کورش شجاعی

تبلیغات و مناظره‌های کاندیداهای ریاست جمهوری در حال اوج گیری است و هرکدام از نامزدهای محترم سعی می‌کنند برای در دست گرفتن سکان کشتی امور اجرایی کشور نظر و اعتماد مردم را جلب کنند، آنچه در جریان همایش‌ها، جلسات، تبلیغات و مناظره‌های انتخابی اهمیت ویژه دارد، توجه جدی و همه جانبه کاندیداها به سخنان، رفتار، مواضع و همچنین در نظر گرفتن پیامدها و تبعات سخنان و موضع گیری‌های خود در عرصه‌های گوناگون است.
بی گمان مردم از کسانی که خود را برای برعهده گرفتن مسئولیت سنگین و خطیر ریاست جمهوری در معرض انتخاب ملت گذاشته‌اند انتظارات و توقعات به حقی دارند چه در هنگام تبلیغات و مناظره‌ها و چه آن گاه که بار بسیار مهم و سنگین اداره امور اجرایی کشور را بر دوش گرفتند. در این مقال به اختصار به برخی از توقعات مردم از کاندیداهای محترم در جریان تبلیغات و مناظره‌های انتخاباتی اشاره می‌شود.

 1- رعایت ادب؛

اولین خواسته به حق مردم از کاندیداها، رعایت ادب در کلام و رفتار است، فضیلتی که گرچه برای همه ضروری است اما برای مسئولان که قرار است الگو و چراغ راه مردم حال و آینده کشور باشند آن هم کشوری که با نظامی اداره که قالبش «جمهوری» و محتوایش «اسلامی» است، ضرورتی دو صد چندان دارد بنایر این گفتار و رفتار کاندیداها خصوصاٌ درمناظره‌ها باید مشحون از ادب گفتاری و رفتاری باشد در عین حال که این گفت و گوها می‌تواند پر از نقد و به چالش کشیدن عملکرد‌ها و برنامه‌های یکدیگر باشد.

 2- پرهیز جدی از اتهام زنی؛

آحاد مردم و هر عقل و نقس سلیمی حتما بیزار است از این که کاندید ریاست جمهوری یا نامزد هر مسئولیت دیگری در نظام اسلامی به طرف مقابل خود یا فرد غایب، اتهام و تهمت بزند این رذیلت، زیبنده هیچ انسانی نیست و گناه و زشتی چنین اعمالی برای مدعیان فرد اول اجرایی کشور شدن، پلشتی و گناهی بس بزرگ‌تر و خطرناک‌تر است.
3-صداقت در گفتار و کردار؛

مردم حتما این انتظار به حق را خصوصا از مسئولان و کاندیداهای مسئولیت‌های مختلف و به ویژه نامزدهای ریاست جمهوری دارند که نه تنها جز بر طریق ثواب و صلاح وصداقت سخن نگویند بلکه حتی در لفافه یکدیگر را به دروغ گویی متهم نکنند چه رسد به این که بی‌محابا و غیرمسئولانه به یکدیگر اتهام بزنند و نسبت دروغ گویی بدهند چرا که چنین اقداماتی هم شان و منزلت کاندیداها را در چشم مردم می‌شکند و از آن مهم‌تر میزان اعتماد و اطمینان مردم را به مسئولان کاهش می‌دهد و همچنین امیدها را به یاس تبدیل می‌کند.

خاطرات تلخ بخش‌هایی از مناظره‌های دوره دهم ریاست جمهوری هنوز ذهن و یاد مردم را می‌آزارد.

4-سیاه نمایی نکردن و انصاف؛

اولاَ رعایت انصاف در حق دیگران وظیفه اخلاقی و انسانی آحاد مردم است و البته که همه مسئولان و به ویژه کاندیداهای ریاست جمهوری یاید سنگینی این مهم را بیشتر بر دوش خود حس کنند. چرا که نه تنها این وظیفه‌ای اخلاقی، انسانی و اسلامی است بلکه این عزیزان باید باور کنند خودشان خیلی زود یعنی بعد از 4 یا حداکثر 8 سال جزو « گذشتگان» خواهند شد.

ثانیا، از سیاه نشان دادن گذشته و گذشتگان چه کسی جز دشمنان این ملک و ملت نفع می‌برند؟!

5-کاندیداها به جای وعده و شعار، برنامه بدهند؛

از ابتدای انقلاب اسلامی هر چه پیش‌تر آمده ایم، سطح و درک تحلیل و پختگی سیاسی نخبگان و مردم افزایش یافته، امروز می‌توان ادعا کرد عده کثیری از مردم به جای وعده و شعار از کاندیدا‌های محترم، «برنامه» می‌خواهند و انتظار دارند نامزدهای ریاست جمهوری به عنوان مدعیان نشستن برکرسی شخص اول امور اجرایی برای اداره امور این مملکت با آن سابقه بی‌نظیر تمدنی و فرهنگی و با این هم سرمایه انسانی با هوش و مستعد و برخوردار از منابع طبیعی فراوان و کم نظیر در جهان و قرارگرفتن در موقعیت و منطقه خاص و حساس دنیا در همه امور اقتصادی، اجتماعی،فرهنگی، سیاسی، بین‌المللی و منطقه برنامه‌های روشن و مدون با اهداف مشخص ارائه کنند، برنامه‌های باورپذیر،قابل اجرا و بازکننده گره‌های متعدد و فروبسته خصوصا در زمینه اقتصاد و معیشت مردم و به ویژه قشرهایی از مردم که دچار تنگی و ضیق معیشت و گرفتار در چنگال فقر و نداری و بیکاری هستند.

6- بازی نکردن با اعصاب و روان مردم؛

همه کاندیداهای محترم ریاست جمهوری باید نمونه اعلای آرامش بخشی و امید بخشی واقعی به مردم باشند و در عین به چالش کشیدن منطقی، علمی و مودبانه سخنان و برنامه‌های دیگر کاندیداها به گونه‌ای سخن نگویند و رفتار نکنند که اعصاب و روان مردم تحت تاثیر قرار گیرد چرا که مردم هر طور که شده سختی و تنگی معیشت را تحمل می‌کنند اما بازی با روح و روانشان را برنمی تابند.

7-«دشمن شاد» نشویم؛

همه عزیزان کاندیداها باید آنقدر گزیده، منطقی، همه جانبه نگرانه، دلسوزانه، هوشمندانه و آینده نگرانه سخن بگویند که دشمنان این ملک و ملت فرصت سوء استفاده پیدا نکنند، همه ما برکشتی ایران بزرگ و عزیز و عزتمند و مستقل نشسته‌ایم پس مبادا کسانی خصوصا کاندیداهای ریاست جمهوری با گفتار و مواضع و عملکرد خود ناخواسته روزنه و منفذی در این کشتی بزرگ ایجاد کنند.

8-برای رضای خدا و خدمت نه کسب قدرت؛

اگر کاندیداهای محترم اولین و اساسی‌ترین اولویت خود را کسب رضایت الهی و خدمت به خلق خدا و ایران عزیز قرار دهند و نه کسب قدرت و قلبا و عمیقا بر این باور باشند که خدمت به این ملک و ملت خدمت به خدا و شهیدان و استقلال وعزت دین و میهن است چه رای بیاورند چه نیاورند هم در پیشگاه خداوند ماجورند و پیروز این انتخابات هستند.


برچسب‌ها: انتخابات, مردم, رای, پیروز
 |+| نوشته شده در  سه شنبه نوزدهم اردیبهشت ۱۳۹۶ساعت 11:12  توسط کورش شجاعی  | 
« سرمقاله »...
ما را در سایت « سرمقاله » دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : korosh-shojaeeo بازدید : 207 تاريخ : پنجشنبه 25 خرداد 1396 ساعت: 13:25