بعثت محمد مصطفی (ص) اوج لطف الهی

ساخت وبلاگ

یادداشت روز روزنامه خراسان پنج شنبه 27 بهمن 1401 شماره روزنامه 21155

نویسنده : کورش شجاعی [email protected]

آفریدگار هستی، انسان را گل سرسبد آفرینش و اشرف مخلوقات آفرید و برای رساندن او به رشد و کمال، «عقل» را در وجودش به ودیعت گذاشت.عقل و اندیشه و تفکری که «پیامبر درون» او باشد تا راه از بی راه تشخیص دهد، خدای عزّوجل اما نعمت هدایت را با برانگیختن رسولان، کامل فرمود و پیامبران دریافت کننده وحی الهی را برای دست یابی انسان به کمال و سعادت برانگیخت؛ پیامبرانی از جنس و نوع خود انسان که توسط خلق محسوس و قابل درک و فهم و البته قابل تأسی و پیروی باشند.از میان هزاران پیامبر، خداوند حکیم پنج تن ایشان را صاحب شریعت و اولوالعزم اراده فرمود و هرکدام را در زمانی خاص به هدایت خلق گمارد.
نوح نبی ا...، ابراهیم خلیل ا...، موسی کلیم ا...، عیسی روح ا... و سرانجام محمد مصطفی حبیب ا... را برانگیخت تا انسان در مسیر «بودن» به «شدن» و در راه رسیدن به کمال واقعی از برترین راهنمایان و رهبران الهی بهره مند باشد، چراغ های هدایتی که کلام شان کلام الهی، رفتارشان بر مدار حقیقت الهی و منش و سیره و سلوک شان مطابق امر الهی است.
و آن گاه که مشعل فروزان هدایت الهی به مشیت و اراده حضرت باری در وجود مصطفای هستی فروزان و قلب و جان پربرکت محمد امین در 40 سالگی در غار حرا مهبط وحی الهی شد و روح بزرگش، سنگینی و عظمت وحی و کلام خداوندی و «اقراء بسم ربک الذی خلق و ...» را دریافت کرد. از فراز کوه به دامن خلق جاری شد تا به ماموریت الهی خود عمل کند و دست انسان را بگیرد و به کمال و سعادت رهنمون شود و راهنما و رهبر او باشد برای برخاستن از فرش و قدکشیدن تا عرش.
رسد آدمی به جایی که به جز خدا نبیند/ بنگر که تا چه حد است مقام (مکان) آدمیت
و محمد (ص) آمد و چنان بسیم و گشاده رو و خوش خلق آمد که خدای علی اعلی حضرتش را در قرآن کریمش «خُلق عظیم» خواند، حضرت مصطفی از سوی خداوند رحمان مبعوث شد و فرمود: «انی بُعثتُ لاتمم مکارم الاخلاق» و او خود حد اعلای مکارم اخلاقی بود. او امین ترین، راستگوترین، درستکارترین، مومن ترین، زاهدترین، متواضع ترین، خیرخواه ترین، خوش خلق ترین، مهربان ترین و ... و دلسوزترین به هدایت مردم بود.
و آن گاه که فرمود: انّی بُعثتُ معلّما، حضرتش در همه حال در نگاه و گفتار و رفتار تمامی ویژگی های برترین معلم هستی پس از حضرت آفریدگار را به تمامت جلوه گر شد. حضرت مصطفی آینه تمام نمای هدایتگری و معلمی حضرت حق تعالی بود و تا هستی هست، خواهد بود. حبیب خدا به فرموده باری تعالی در قرآن «اسوه حسنه» است برای امت در همه امور، از دینداری و زهد و تقوا گرفته تا مردم داری و همسرداری و فرزندپروری.
حضرت مصطفی همان اعظم و اشرف پیامبران الهی است که در هدایت مردمان «حریص» است و تا آن جا در این مسیر پیش می رود که خدای تعالی می فرماید لعک باخعٌ نفسک، همان عظیم الشأن پیامبری که به فرموده حضرت رب العالمین، رحمه للعالمین است.
پیامبر مکرم اسلام مبعوث شد تا آیه «لقد کرمنّا بنی آدم» جلوه گری کند تا انسان از قید هر بند و بندگی رهایی یابد و به اوج کرامت برسد که بندگی خداوند اوج کرامت انسان است.
خاتم النبیین به مشیت الهی، خاتم پیامبران شد که سلسله هدایت از «آدم» تا «خاتم» کامل شود و همگان بدانند که در محضر خداوند باری تعالی نه سفید و سیاه و سرخ و زرد و نه نژاد و قومیت و ثروت و مکنت و شهرت و نه هیچ چیز دیگری عامل برتری انسانی بر انسان دیگر نیست و مکرم ترین و عزیزترین انسان ها نزد خداوند، باتقواترین هاست. ( اِنّ اکرمکم عندا... اتقاکم)
خداوند حکیم، معجزه پیامبر مهربانی ها این امّی مکتب نرفته و خط ننوشته را «قرآن» عظیم قرار داد و خود بر حفاظت آن از تحریف تاکید فرمود (وَإِنَّا لَهُ لَحَافِظُون) که تا ابد این معجزه جاوید، راهنما و مشعل فروزان هدایت باشد.
نگار من که به مکتب نرفت و خط ننوشت / به غمزه مسئله آموز صد مدرس شد
بهانه آفرینش حضرت سیدالمرسلین همو که خداوند فرمود: «لولاک لما خَلقتُ الافلاک» با آن درجه از منزلت در بارگاه الهی آن چنان در میان و جمع مردم می نشست که گاه حضرتش را از دیگران تشخیص نمی دادند. هیچ کس نتوانست بر وجود مبارک حبیب خدا سبقت سلام بگیرد، با آن جلالت مقام و شأن و منزلت الهی، آن قدر «تربیت» را ارج می نهاد و مهم می دانست که کودکان در کوچه به خود اجازه می دادند راه بر رسول خدا ببندند و از حضرتش تقاضای همبازی شدن کنند حتی به وقت نماز و چه بزرگوارانه و از سر معلمی و مربیگری به این امر می پرداخت.
این بزرگوار پدر امت چه دلسوزانه و فداکارانه و دیگرخواهانه بر هدایت امت همت گمارد تا آن جا که حتی در شب معراج در بارگاه الهی غم امت داشت و دعای برای امت ورد زبانش بود خواسته اساسی اش از پروردگار عالمیان رستگاری امت بود.
چه بزرگوار پیامبری است حضرت خاتم الانبیا که بنا بر صریح آیه « إِنَّ ا... وَ مَلائِکَتَهُ یُصَلُّونَ عَلَى النَّبِیِّ » خداوند سبحان و ملائکه او از «ازل» تا به «ابد» بر او سلام و صلوات می فرستند و حضرت حق در ادامه آیه می فرماید : «یا ایها الذین امنوا صلوا علیه» که ای ایمان آورندگان بر پیامبر سلام و درود و صلوات بفرستید و چه زیبا و حکیمانه نشانه دینداری و ایمان حقیقی را پس از درود و سلام و صلوات بر وجود اعظم پیامبران «و سلّموا تسلیما» می داند چرا که لازمه اطاعت از پروردگار اطاعت از فرستاده و رسول گرامی اوست پس همراه و هم نوا با خداوند علی اعلی و ملائکه اش بر محمد و آل محمد سلام و صلوات می فرستیم و در هر شرایط و هر زمان و مکان اطاعت از پیامبر و پیروی از مکتب او را در همه عرصه ها، اطاعت از حضرت حق تعالی می دانیم تا رستگار شویم.
طلوع خورشیدی عالم تاب بعثت نبی مکرم اسلام حضرت خاتم الانبیا محمد مصطفی این بزرگ ترین و مبارک ترین عید عالم هستی و رونمایی از اوج لطف الهی بر همه حق طلبان و باورمندان جهان فرخنده و مبارک باشد.
اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم.


برچسب‌ها: بعثت محمد مصطفی, ص, اوج لطف الهی, کورش شجاعی
 |+| نوشته شده در  پنجشنبه بیست و هفتم بهمن ۱۴۰۱ساعت 10:17&nbsp توسط کورش شجاعی  | 

« سرمقاله »...
ما را در سایت « سرمقاله » دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : korosh-shojaeeo بازدید : 63 تاريخ : جمعه 1 ارديبهشت 1402 ساعت: 7:10